TOATE REFERATELE - ADAUGA REFERAT

Transferul de fisiere in corel draw - Informatica

Vom discuta unele aspecte ale transferului de informaţie în Corel Draw.Primul lucru pe care trebuie să-l ştim este că transferul de fişiere între două sisteme (care de obicei n-au o configuraţie standard) este greu, aproape imposibil. Chiar presupunând că pe ambele sisteme aveţi aceeaşi versiune de Corel, aproape sigur nu aveti aceleaşi set de fonturi instalate. Când veţi încerca să deschideţi pe un sistem un fişier Corel care foloseşte fonturi neinstalate pe respectivul sistem, Corel-ul vă va întâmpina cu un mesaj care vă va informa acest lucru şi vă va cere un substitut pentru respectivul font, după ce a încercat singur să identifice un font asemănător.Rezultatele sunt întotdeauna neaşteptate şi de cele mai multe ori sunt nesatisfăcătoare.În general, singurul caz în care substituţia de fonturi este practică, este când aveţi fonturi de acelaşi tip sau de tip asemănător ,dar pentru naţiuni diferite, de ex: Arial cu Arial-Rom sau Arial CE poate chiar Arial Black. Şi atunci totuşi care ar fi soluţiile?
O soluţie ar fi să folosiţi în lucrările dvs. numai fonturi standard, ca de exemplu Arial, Times New Roman, Courier...etc. Dacă scrieţi doar dări de seamă pe care le faceţi în Corel ca să puteţi să le puneţi chenar de inimioare şi să le trimiteti pe e-mail şefei, atunci această soluţie este viabilă, dar în toate celalalte cazuri vă va limita serios posibilitatea de exprimare grafică.
        O altă soluţie, şi în general soluţia preferată, este următoarea: în momentul când sunteţi convinşi că desenul este gata, convertiţi toate elementele text în curbe.Asta se poate face din meniul Arrange - Convert to curves (Pentru viteză puteti folosi Edit-Select All- Text şi apoi convert sau Ctrl+Q). Aceasta acţiune va transforma toate caracterele din textul dvs. în curbe închise. Acum puteţi să salvaţi fişierul (sub un alt nume, obligatoriu) şi îl veţi putea deschide pe orice alt sistem fără alte probleme legate de fonturi (practic nu mai exista fonturi în respectivul fisier). Şi această metodă are însă inconvenientele ei. În primul rând conversia textului în curbe (presupunând ca aveţi ceva mai mult de două cuvintele) va crea o gramadă de obiecte cu multe noduri care pun probleme în primul rând la afişare (la computerele din ultimul val poate aceasta nu mai este chiar o problemă), iar în al doilea rând fişierul este ceva mai mare (cu cd-uri, zipuri şi modemuri rapide, nici aceasta nu mai este chiar o problemă). Principala problemă ramâne totuşi următoarea: textul nu mai este editabil. Deci, presupunând că aveţi greşeli în text, veti avea două variante: ori fugişi acasaă să corectaţi şi veniţi înapoi, ori vă apucaţi să modificaţi textul ca grafică multiplicând caractere şi mutându-le din stânga-n dreapta (e un chin, dar dacă veţi lucra serios, o să aveţi ocazia).Un alt dezavantaj al acestei metode este faptul că oricine va putea să folosească elementele desenate de dvs. Deci va trebui să folosiţi o altă metodă. În general această metodă este exportarea documentului într-un format bitmap (nu uitati că acum lucraţi vectorial).Har Domnului, Corel-ul are destule formate în care ştie să exporte. (Dacă nu are atunci înseamnă că la instalare nu le-aţi selectat. Am să spunem câteva cuvinte despre formatele cele mai populare.


Pentru a vedea tot referatul

CLICK AICI

descarcat de 14 ori

nota totala 4.5

autor: c


Inscriere in newsletter

Referate liceu (1283)

Ultimele cautari

Cele mai downloadate

 

acasa -
Viata de Student Referate Filme Porno Sex Shop Moda si Fashion Fashion Sales