TOATE REFERATELE - ADAUGA REFERAT

Relatiile si conexiunile dintre informatica - Informatica

  Computerul este un aparat electronic care poate face calcule de milioane de ori mai  rapid decât creierul uman. Prima dată computerul primeşte date sau informaţii de la utilizator, apoi proceseazădatele ca pe simple semnale electrice, conform programului său şi  produce  un  rezultat.

    NUMERE BINARE
    Toate computerele folosesc un limbaj numit sistem binar. Numerele binare sunt  formate în întregime din digiţii 0 şi 1. Când o literă este tastată sau când mouse-ul sau joystikul este mişcat, curenţi electronici slabi sunt trimişi computerului. Aceşti curenţi sunt înmagazinaţi de computer sub forma de numere binare.

              MINIATURIZARE
               Primele computere ocupau o cameră, din anii 1960, componentele electronice au devenit mult mai mici, iar computerele au început să se micşoreze. Computerul personal a devenit posibil de realizat datorită microcipului, care conţine zeci de mii  de componente electronice, într-un spaţiu cât o unghie a unui deget.
                 
               MULTIPLE UTILIZĂRI
               Un PC poate aborda probleme de la procesarea de cuvinte, până la proiectare şi animaţie 3D.Muzica poate fi înregistrată, editată si redată de PC. Publicarea desktop înseamnăca reviste şi cărţi pot fi editate pe PC.

    CUM FUNCŢIONEAZĂ
    Datele (informaţiile) într-un PC sunt stocate in memoria RAM. Unitatea centrală de procesare (CPU) apelează la ele când este nevoie, potrivit unei liste cu instrucţiuni (program), de asemenea stocat în memorie. Datele circulă de la şi spre CPU de-a lungul unei căi electronice numite Bus. După procesare, datele sunt din nou stocate in RAM.

    FRONTIERELE ŞTIINŢEI
    Computerele au revoluţionat ştiinţa şi tehnologia. Sondele spaţiale, sateliţii TV şi sistemele de detecţie ale armelor depind de computere. Ele fac posibilă efectuarea de teste ale reacţiilor chimice şi nucleare, fără experimente reale .

    AUTOMATIZARE
    În industria de automobile, computerele sunt folosite la proiectare, apio sunt construite cu ajutorul roboţilor. În autovehicul, un computer verifica motorul, frânele si sistemul de conducere. Computerele pot fi utilizate acasă la controlul temperaturii, al iluminării şi al securităţii.

   EDUCATIV
   Computerele sunt folosite şi în unităţile de învăţământ, de către elevi, studenţi şi profesori. Astfel modul de predare şi învăţare a devenit mai atractiv, diversificându-se. Informatica a fost introdusă în şcoală ca materie opţionala sau obligatorie.În majoritatea domeniilor, sunt necesare cunoştiinţe informatice.

   TEHNOLOGIE MODERNĂ
   Nanotehnologia,  biotehnologia, tehnologie medicală  etc. folosesc roboţi computerizaţi, înregistrându-se o întreagă revoluţie  tehnologică .

   MAI REPEDE CA NICIODATĂ
   Astăzi, un mesaj poate fi trimis în cealaltă parte a lumii în câteva secunde, folosind sateliţii şi legăturile computerizate. Internetul permite tuturor computerelor să-şi împartă serviciile şi să comunice direct. Centrele de conferinţe videopermit oamenilor aflaţi la mii de kilometri distanţă să se vadă şi să vorbească in direct.

   REALITATE VIRTUALĂ
   Grafica pe calculator permite experimentarea unor lucruri in realitatea virtuală (RV), care în mod normal nu ar fi posibile. Un set RV este conectat la un calculator, care trimite impulsuri senzoriale spre ochii, urechile şi mâinile utilizatorului. Mediciii folosesc RV  în chirurgie.


Pentru a vedea tot referatul

CLICK AICI

descarcat de 19 ori

nota totala 4.33

autor: c


Inscriere in newsletter

Referate liceu (1283)

Ultimele cautari

Cele mai downloadate

 

acasa -
Viata de Student Referate Filme Porno Sex Shop Moda si Fashion Fashion Sales