TOATE REFERATELE - ADAUGA REFERAT

Corel Draw -

Introducere

Editorul de imagini este un program care permite desenarea cu mouse-ul pe ecranul calculatorului, salvarea acestui desen intr-un fisier pe disc, modificarea si tiparirea lui. Programele pentru desenare pot sa lucreze in grafica de pixeli (bitmapped graphics) sau in grafica vectoriala (vector graphics).

Programul Paint al sistemului Windows este o aplicatie grafica simpla cu care se pot crea de la desene libere la diagrame matematice exacte, iar acestea pot fi utilizate in alte aplicatii Windows, ca WordPad sau Word pentru Windows. Deoarece acesta este o aplicatie grafica care se bazeaza pe puncte (bitmap), formele create sunt desenate pe ecran intr-un singur strat. Nu se poate modifica forma unei casete si nu se poate muta un obiect in spatele altuia, dar se poate decupa o caseta si muta in alta parte sau se poate decupa desenul unei case pentru ca apoi sa fie inclinat sau rasturnat, sau pentru a se schimba culorile desenului.De asemenea se poate sterge intregul desen sau o parte din el si se poate picta ceva nou.
Efectele grafice obtinute cu Paint sunt:
Linii cu mai multe grosimi, umbre si culori
Trasaturi de penson intr-o varietate de stiluri, grosimi, umbre si culori
Forme goale sau umplute cu umbre sau culori
Text de mai multe dimensiuni, stiluri si culori
Efecte speciale precum rotirea, inclinarea si inversarea

CorelDRAW este cel mai important pachet de grafica sub Windows. El permite crearea unor ilustratii frumoase, publicitate la nivel profesional, rapoarte anuale. El este un program de desenare orientat pe obiecte. Din multe puncte de vedere este asemanator cu programele de proiectare asistata pe calculator (AutoCad). Cu modulul sau CorelPHOTO-PAINT acest program se aseamana cu programele de pictura (acestea folosesc grafica realizata prin puncte si dau iluzia picturii pe panza sau a lucrului cu pensonul). Pentru un artist, din punct de vedere al mediului de tiparire, programele bazate pe vectorizare, cum este CorelDRAW sunt de preferat celor ce realizeaza grafica prin puncte. Avantajele graficii vectorizate sunt precizia si flexibilitatea (lucrandu-se cu ecuatii matematice nu depindem de dispozitivul de iesire si de rezolutie).


Pentru a vedea tot referatul

CLICK AICI

descarcat de 360 ori

nota totala 2.03

autor: c


Inscriere in newsletter

Referate -- (9)

Ultimele cautari

Cele mai downloadate

 

acasa -
Viata de Student Referate Filme Porno Sex Shop Moda si Fashion Fashion Sales