TOATE REFERATELE - ADAUGA REFERAT

Pisica - Biologie

Ce se naşte din pisica… trebuie îngrijit

 

A venit iarna şi poate de sărbători o să primeşti o pisicuţă. În acest referat îţi voi da câteva sfaturi cum să o îngrijiţi şi cred că animăluţul îţi va mulţumi din suflet.

O pisică mică, mică făcea baie-ntr-o cădiţă

La vârste mici nu este recomandat să-i faceţi baie, dar dacă este foarte murdară puneţi într-o cădiţă (lighean) un prosopel (o cârpă) ca să nu alunece. Nu spalaţi animalul pe cap, deoarece samponul (de bebeluşi sau specială ptr. pisici)poate intra în urechile pisicii şi să surzească.Atenţie!:
Blana pisicii arată cel mai bine după 3 zile de la spălare.
Micuţul animăluţ consideră baia ca un act de agresiune asupra lui, deci după baie daţi-i puţin mâncare care ştiţi că-i place.

(Chiar şi) pisica blândă zgârie rău… parchetul

Ghearele pisicii cresc pe zi ce trece. Motanii sunt cei mai preocupaţi de ghearele lor, pe care le rod cu dinţii. Deoarece pisicii tinute în casă i se uzează unghiile, îi trebuie o "pedichiură" o dată la 3-4 săptămâni, cu un instrument special, doar la vârf, circa ¼ din lungime.
Miau! Azi eu ce (pe cine) mănânc?
Pisica se trage din felinele sălbatice, deci pisica este un animal de pradă. Cantitatea de hrana  este în funcţie de rasă, posibilitatea de exerciţiu fizic,  temperatura mediului etc. O femelă are în jur de 4.5 kg, iar un motan între 4.5-5 kg. Necesarul de calori, raportul la greuate este de 60-90calori/kg.
Meniul de hrană al pisicii: 70-100 g carne de vită tocată, legume, germeni de grâu sau fulgi de cereale. Se pot adăuga: soia, calciu şi/sau fosfor. Pisicii adulte nu-i daţi decât apă potabilă, pe care trebuie s-o schimbaţi de 2 ori/zi. Apa minerală nu esterecomandată ptr. că are şi alte substanţe.
Atenţie!:
Necesarul de proteine al pisicii este de 2 ori mai mare decât cel al unui căţel de aceeaşi vârstă, deci nu este recomandat să hrăniţi "bestia" cu mâncare de câine.
Ce se naşte din pisică iarbă mănâncă!
Pisica crescută în casă are nevoie de un mic teren, din iarbă, grâu, ovăz (mâncare de păsări), din care pisica va mânca înainte de masă. Ghivecele (2  sau mai multe la nr.) se folosesc alternativ: în timp ce unul încolţeşte celălalt se consumă.
Atenţie!: Dacă pisica înghite iarba fără să o roadă înseamnă că a înghiţit fire de păr în timp ce se "spăla"; nu vă faceţi griji pentru că nu este anormal sau rău.

 


Pentru a vedea tot referatul

CLICK AICI

descarcat de 5 ori

nota totala 1

autor: cmc


Inscriere in newsletter

Referate liceu (1282)

Ultimele cautari

Cele mai downloadate

 

acasa -
Viata de Student Referate Filme Porno Sex Shop Moda si Fashion Fashion Sales